A naplóról

Kutya érkezett a családba! Az új családtag érkezése, fogadása, nevelése nagyon izgalmas, élményekkel teli időszak. Erre az időre nagyon szívesen emlékezünk vissza, de gyakran az idő elfeledteti, hogyan is történt mindez. Ugyanakkor tanácsokra is szükségünk van, mit és hogyan kell csinálni?
A kutyám naplója első része segít, hogy a kezdeti időszakot, az ismerkedést, a szoktatást, a tanulást, minél pontosabban tudjuk dokumentálni, rögzíteni, hogy majd az évek múltával is fel tudjuk idézni a fényképek, a lejegyzett kis történetek segítségével. A második rész pedig hasznos tanácsokkal lát el mindenkit a kutyatartással, az együttéléssel kapcsolatban.
A kutyám naplója a legideálisabb esetet veszi alapul, amikor ismerjük a hozzánk érkező kölyökkutya szüleit, testvéreit, születésének pontos körülményeit, azonban nem mindig ilyen helyzetből érkezik hozzánk kutyusunk, de az ismeretlen hátterű és már felnőttként hozzánk kerülő kutya esetében is érdemes megörökíteni a kölcsönös szeretet kialakulását.
Ez a könyv akkor is jó választás, ha már felnőtt kutyánk van, hiszen utólag is ki tudjuk tölteni ezt a naplót, valószínűleg sok-sok kép készült kedvencünkről és számtalan jó történetet őrzünk emlékezetünkben róla.
Ez a napló nem hiányozhat egyetlen border collie kutyafajta gazdájának otthonából sem!

Honnan jött az ötlet?

Immár ötödik éve születnek nálunk kiskutyák a Borders in Black and white border collie kennelben és a kezdetektől igyekszem minden hasznos információt átadni a Gazdiknak. Eleinte csak pár oldalban összefoglaltam a legfontosabb tudnivalókat, illetve a Gazdik részéről leggyakrabban felmerülő kérdésekre a válaszokat és ezt a kis dokumentumot adtam oda a kölykök mellé az ajándék kezdőcsomag részeként. Tavaly jött az ötlet, hogy ezen kívül minden nálunk született kölyöknek készítek egy kis könyvecskét az első 8-10-12 hétről, amit nálunk töltenek a fontosabb mérföldkövekkel, képekkel, kis történetekkel. Viszont tovább gondolva a dolgot úgy döntöttem, hogy kár lenne csak az első pár hetet megörökíteni, hiszen egy kutyával rengeteg dolog történik, főleg az első egy évben és elhatároztam, hogy készítek egy könyvet, amelyben a gazdik tovább tudják folytatni a kölykök kalandjainak feljegyzését. Végül elhatároztam, hogy ezt a könyvet nem tartom meg csak a saját kölykeinknek, hiszen minden kutya megérdemel egy saját könyvet! A másik indok, ami miatt úgy döntöttem, hogy mindenki számára elérhetővé teszem a könyvet az az, hogy ha a második részben megfogalmazott hasznos tanácsoknak köszönhetően már akár csak egy kutyának is sikerül jobbá tenni az életét, az számomra nagy öröm lenne. Hiszen nem minden gazdi tudja például, hogy sajnos már Magyarországon is gyakori lett a szúnyogok által terjesztett szívférgesség, ezért érdemes védekezni a szúnyogok és az esetleges betegség ellen. Továbbá például azzal sem mindenki volt tisztában, hogy a havas időben a sós lé kimarhatja a kutya mancsát, ezért érdemes télen minden séta után lemosni a kutyánk talpát, ha olyan helyen jártunk, ahol sózással védekeznek a csúszós úttest, járda ellen.  Másokat az lepett meg, hogy a kutya pórázán lévő sárga szalag annak a jele, hogy inkább ne közelítsük meg azt a kutyát valamilyen oknál fogva.  Tehát a második részben igyekeztem úgymond gondolatébresztőként megosztani pár információt, amit elolvasva a Gazdi tovább tud olvasni az őt érdeklő kérdéseknek. 

Vélemények

Nagyon jó ötlet ez a napló, hiszen tényleg minden kutya megérdemel egy saját könyvet.

Eszter

Nagyon jó ötlet ez a napló, hiszen tényleg minden kutya megérdemel egy saját könyvet..

Eszter

…imádjuk ezt a könyvet, csak azt sajnáljuk, hogy nem hamarabb került hozzánk!

Napsugár

…imádjuk ezt a könyvet, csak azt bánjuk, hogy nem hamarabb került hozzánk!

Napsugár