A külső és belső élősködők elleni védelem különösen fontos, hogy megőrizzem az egészségemet.

A belső élősködők ellen féreghajtással tudunk elsősorban védekezni. A féreghajtást érdemes három havonta ismételni. Én azt javaslom, hogy minden évszak első napján kapjam meg a féreghajtó tablettáimat, így nem kell azon gondolkozni, hogy mikor is válik esedékessé a következő féreghajtás.

A külső élősködők közül mindenki ismeri a kullancsokat, a bolhákat, de sajnos, az utóbbi években már a szúnyogok elleni védekezés is igen fontossá vált. Amíg a bolhák elsősorban „csak” kellemetlen tüneteket okoznak és nem veszélyeztetik az életünket, addig a kullancsok és a szúnyogok akár a halálunkat is okozhatják.  A kullancsok elsősorban a Lyme-kór és a babézia miatt veszélyesek ránk nézve. A Lyme-kór és a babézia tünetei nem azonnal, hanem akár a kullancscsípés után pár héttel is jelentkezhetnek

A bolhákkal, kullancsokkal ellentétben a szúnyogok igen alattomosan tudnak megbetegíteni.  A fertőzött szúnyog a csípésével a vérünkbe juttatja a mikrofiláriákat, amelyek a szervezetünkben fejlődnek lárvákká, végül a kifejlett fonálférgek élősködni kezdenek a szívben vagy a tüdőben.  Amikor jelentkeznek a szívférgesség tünetei, akkor már nagyon nehéz meggyógyítani bennünket.  Mivel a szívférgesség a kezdeti időben nem okoz tünetet, ezét érdemes a szívféreg tesztet minden évben elvégeztetni.  A  teszthez csak pár csepp vérre van szükség és kb.tíz perc alatt meg is van az eredmény,ha az eredmény negatív lett, akkor fellélegezhetünk, és kezdhetjük a szúnyogok, illetve a szívférgesség elleni védekezést. Kettős védekezés javasolt, az egyik valamilyen módszer, amely megakadályozza, hogy a szúnyog megcsípjen, a másik pedig egy gyógyszer, amely a szervezetbe esetlegesen mégis bekerülő lárvákat pusztítja el. Azért fontos a szívféreg-teszt elvégzése a védekezés megkezdése előtt, mert ha úgy kapom a gyógyszert, hogy már kifejlett férgek élősködnek a szervezetemben, akkor az akár halálos is lehet. A szívférgességről rengeteg információt megtalálsz az interneten.

A külső élősködők ellen védekezhetünk nyakörvvel, spot onnal, azaz rácsepegtető oldattal vagy tablettával.Az orvosommal egyeztetve meg tudjuk találni azt a módszert, amely számomra a legjobb.

Kategóriák: Egyéb kategória